Duguláselhárítás
0-24
24/7 Hívjon bizalommal!
+36-30/735-88-04

Dugulásdoktor
a dugulás specialista

Hívjon minket ha gondja van
a lefolyóval, és mi házhoz megyünk!

 

Dugulások kialakulása

A csatorna és lefolyó rendszerekben fellépő dugulások kialakulásának főbb okai és következményeik.

Kültéri dugulás - dugulások kialakulása

duguláselhárítás olcsón, duguláselhárítás non-stop, duguláselhárítás gyorsan

Csapadék elvezető rendszerek, kerti folyókák, aknák és udvar összefolyóknál a dugulást a belemosódó por, sóder, föld, sár valamint a falevelek és faágak okozzák. Ezért a megfelelő fedelek rácsok mindig legyenek a helyükön, és időnként tisztítsuk azokat. Nagyra növő, jelentős gyökérzetet fejlesztő fák csatorna nyomvonalra ültetését is érdemes megfontolni, mert a későbbiekben biztos gondunk lesz vele - (gyökér benövések, rosszabb esetben megnyomja a csatornát, igy a lejtés szög megváltozik). A közmű csatorna bekötéssel nem rendelkező ingatlanok fő problémája, az udvari emésztők és szennyvíztartályok szintjének folyamatos ellenőrzése, sokszor ez már rutin feladattá válik, de ha az ember elfelejti idejében kiszippantatni az emésztőt gond van. Az aknába bevezető csőszájat eléri a kommunális szenny, és az visszatorlódik, lerakódik és dugulást okoz. Ezen kültéri vezetékek tisztításánál nem midig hoz sikert a hagyományos spirálos technológiával történő duguláselhárítás, még az igen vastag spirálok esetében sem, különösen a nagyon hosszú szakaszoknál (20 - 50 méter). Sokkal hatásosabb a magasnyomású mosatás, ( ismertebb nevén Womázás) így nem csak az eltömődés lesz átvágva, hanem az egész rendszer átmosásra kerül és megszűnik a dugulás.

Duguláselhárítás Budapesten 1 órán belül.

Duguláselhárítás beltérben, vagy kültéren, éjjel-nappal, garanciával!

Beltéri dugulás - dugulások kialakulása

duguláselhárítás olcsón, duguláselhárítás non-stop, duguláselhárítás gyorsanA WC csésze szinte soha nem dugul el magától, kivéve, ha már legalább 20 éves, és elvízkövesedett, így a garat belső átmérője jelentősen leszűkült. A viszonylag kis vízhozamú, ezért gyenge átöblítő képességű leviszik a szennyvizet, de nem mossák el, így szinte mindennapos használatban van a WC pumpa. A WC csésze és vezetéke általában a beleesett illatosító, esetleg komplett tekercs WC papír, valamint idegen tárgyaktól (Női dolgok, pelenka, törlőkendők) dugul el. Mosogatók vezetékeinek dugulását legfőképp az indokolatlanul sok mosogatószer használata okozza. Amennyiben ez párosul a - spóroljunk a meleg vízzel - szemlélettel kész a baj. Szerencsére a szemcsés súroló porok ( Például : VÍM ) kimentek a divatból, amik igen gyakran okoztak problémát. Érdekes, ahol kisméretű (10 literes) vízmelegítő tartályok biztosítják a konyhai mosogatáshoz szükséges melegvizet, sokkal sűrűbben van szükség duguláselhárításra. Nyilvánvaló, hogy a csekély melegvíz hozamú vízmelegítők nem képesek a folyamatos, folyóvizes mosogatásra. Kádak, mosdó, zuhanytálcák vezetékei legtöbbször a sok vegyi anyagtól ( habfürdők, mosószerek, hajzselé stb.) Nem tértem ki a szerkezeti problémákból, alul méretezett csőátmérőkből, valamint a rosszul beállított lejtésszögekből származó dugulásokra. Hiszen az ilyen esetekben a duguláselhárítás csak bizonytalan ideig segít, a végleges megoldás a lefolyócső cseréje jelenti.

Dugulás - dugulások kialakulása

duguláselhárítás olcsón, duguláselhárítás non-stop, duguláselhárítás gyorsanSpecialitásunk az épületen belüli dugulások elhárítása. Mosogatók és kézmosók vezetékeinek tisztítása. Kád, zuhanytálca és padlóösszefolyó dugulás elhárítása. Wc dugulás megszüntetése. Alap és strandvezetékek dugulás elhárítása, esővezetékek és szennyvíz aknák szakszerű tisztítása. Gyökér vágás és csatorna mosatás. Szagtalanítás és fertőtlenítés a munka elvégzése után. Gyors segítséget nyújtunk társasházaknak, vendéglátó egységeknek és mindenfajta vállalkozásnak, üzletnek. Hosszú hajszálaktól, valamint az esetleg belevezetett mosógép ürítőcsőből származó ruhafoszlány, por, szennytől dugul el. A különböző műanyagból készült lefolyó szűrök használata is csak a darabos szenny felfogására szolgáljon, hiszen a gyártók sem építik be fixen a mosdókba, mosogatókba, mert alapvetően a gyors vízáramlásra van szükség a lefolyórendszer átöblítéséhez. Rendszeres karbantartással, (szifonok tisztán tartása, forró vizes átöblítés)
hosszú időre mellőzhetjük a duguláselhárító szakembert. Duguláselhárítás praktikák Praktikák a dugulások megelőzésére, dugulások kialakulásának oka

Dugulás a mosogatóban:

A mosogató eldugulását zsírosodás okozza, ami az esetek 95 %-ban a mosogatógép használatára vezethető vissza. Mert mi történik? A mosogatógép a vizet 90 °C fokosra fűti, hogy a tányérokról, evőeszközökről a zsírt leoldja. Majd gyorsan kiüríti magát a lefolyó rendszerbe. A víz lefolyik, de a zsír megdermed, kicsapódik a cső falára. Ennek következményeként szép lassan a teljes vezetéken beáll a zsírosodás.

Megelőzésére a következő praktikát ajánlom:

Hetente egy nagyobb fazéknyi forrásban lévő vizet öntsünk a mosogatóba, mert a zsírt csak ez oldja fel a csövek faláról. Ne használjunk semmilyen csodaszerként árult duguláselhárító kemikáliát, mely problémáját úgysem oldja meg és még a környezetet is károsítja vele.

Ha már a dugulás kialakult, akkor Önnek szakember kell.

Hívjon minket bátran: +36 30 735-8804

duguláselhárítás olcsón, duguláselhárítás non-stop, duguláselhárítás gyorsanMosdó, kád, zuhanyzó, padló összefolyó dugulások:

Ezeken a helyeken a dugulás két okra vezethető vissza. Az egyik a haj, a másik pedig a tusfürdők, szappanok lerakódása. Megelőzése érdekében ide is érdemes forrásban lévő vizet önteni legalább havonta egyszeri alkalommal. Kemikáliákat, főleg kristály alapúakat itt se használjunk, mert ez bele tud kötni a lefolyó rendszerbe, ami ha megtörténik csak
bontással orvosolható. Tévhit, hogy a PVC cső megrongálódik a forró víz hatására. 

Wc csésze eldugulása:

Ennek oka lehet idegen tárgy (wc illatosító, tampon, egészségügyi betét, nedves törlőkendő, karóra, játék,) beleejtése, illetve dobása. Ha a dugulás bekövetkezett, nincs más lehetőség, mint szakember segítségét kérni.

Csatorna vezeték dugulása:

Az ilyen fajta dugulást a rosszul kivitelezett csatorna vezeték (nem megfelelő leejtés, túl sok könyök idom beszerelése, tisztító aknák hiánya), gyökérbenövés okozza.

Duguláselhárítás gyorsan tisztán korrekt áron, már 5.500 Ft-tól.

Duguláselhárítás a hét minden napján, bontás nélkül, éjjel-nappal!

Duguláselhárítás akár 2 órán belül hétvégén és ünnepnapokon is non-stop, korrekt áron, Budapest területén díjmentes kiszállással!

Minőségi garancia az általunk végzett duguláselhárításra!

Amennyiben duguláselhárításra van szüksége hívjon Minket!

06 30 735-8804