Duguláselhárítás
0-24
24/7 Hívjon bizalommal!
+36-30/735-88-04

Dugulásdoktor
a dugulás specialista

Hívjon minket ha gondja van
a lefolyóval, és mi házhoz megyünk!

 

Duguláselhárítás a fürdőszobában

duguláselhárítás olcsón, duguláselhárítás non-stop, duguláselhárítás gyorsanAz egyik leggyakoribb helység, ahol a dugulás elő szokott fordulni. Számos helyen előfordulhat a dugulás, úgy mint a fürdőkádnál, a mosdónál, vagy a mosógépnél. 

Hogyan előzhetjük meg a dugulások kialakulását a fürdőszobában?

A mosogatóknál nem javasoltuk az apró szűrő használatát, a kádak, zuhanyzók, mosdók és zuhanytálcák esetében azonban igen. A fürdés és a zuhanyzás során a haj gyakran bekerül a lefolyóban, majd összecsomósodva dugulást okoz! A másik fő probléma a szappanok, tusfürdők, samponok maradványainak a lerakódása, mely szintén duguláshoz vezethet.

A kézmosók szifonját tanácsos fél évente kitisztítani. Ezzel is megelőzhetjük a dugulás kialakulását. Sok esetben megelőző célzattal is szoktak használni  különféle duguláselhárító szereket a dugulások kialakulását megelőzendőleg. De ne feledjük, ezek a szerek nem ártalmatlanok, feleslegesen ne használjuk őket! Amennyiben mégis szeretnénk, akkor minden esetben használjunk biológia lebomlású, környezetbarát anyagokat.

A zuhanytálca dugulása esetében több tényezőre is gondolhatunk. Felmerülhet, hogy a dugulás a rossz beépítésből ered. Gyakran előfordul, hogy már az új beépítés után is csak akadozva folyik le a nagyobb mennyiségű víz a lefolyón. Ilyenkor a vízvezeték szerelő mester hibázott, és alul méretezett (nem a szerelőkészlethez való) csövet épített be, vagy a flexibilis lefolyócső összenyomódott a beépítést követően, vagy a burkolás után építési törmelék került a csőbe. Sajnos a végleges megoldást csak bontással lehet orvosolni.

Amennyiben viszont éveken keresztül tökéletesen működött a lefolyó, van remény a duguláselhárítás sikerére.A zuhanytálca dugulás megszüntetése már egy nehezebb feladat, főleg akkor, ha az nem a padlóösszefolyóra van rákötve. Ha nem értünk hozzá, akkor inkább ne kísérletezzünk, a lefolyó részt ne szedjük szét, mert ugyan könnyen lejön, de profi szerelőre van szükség, hogy vissza is kerüljön, és lehetséges, hogy a végén bontani is kell! Ezt a munkát bízzuk profi duguláselhárítás szakemberre.

duguláselhárítás olcsón, duguláselhárítás non-stop, duguláselhárítás gyorsanKemikáliákat, főleg kristály alapúakat itt se használjunk, mert ez bele tud kötni a lefolyó rendszerbe, ami ha megtörténik csak bontással orvosolható.

Mosdó és mosogató duguláselhárítás házilag

A háziasszonyok nagy része esküszik a következő, nem káros anyagokra, melyeket bátran lehet használni a dugulás megelőzésére, vagy érdemes velük próbálkozni kisebb dugulások kialakulásakor. Alapvetően minden költséges befektetés nélkül itt is alkalmazhatjuk a forróvizes módszert, melyet már a mosogatóknál leírtunk.

Íme néhány házi trükk:

A szódabikarbóna és ecet elegye a lefolyóba öntve, és ott egy órát pihenve a pezsgés következtében sok háziasszonynak segített már a dugulást megszüntetni a mosogatónál vagy a mosdónál. Van aki a sütőpor és ecet keverékére esküszik.

Bármit is használunk mindig legyünk nagyon körültekintőek!

A lefolyótisztítók többnyire nagyon erős lúgok, melyek belélegezve légzési nehézséget, a bőrrel érintkezve pedig égési sérüléseket okozhatnak. Használatuk közben kötelező a  gumikesztyű használata. A használat után alaposan szellőztetésen ki, és kerüljük a gyermekek jelenlétét is!

Amennyiben biztosra akar menni, és valóban azt szeretné, hogy a dugulás megszűnjön, hívjon Minket!
Budapesten és környékén ingyenes a kiszállás!
Hívjon Minket bátran akár hétvégén, vagy ünnepnapon is!
Nem számítunk fel felárat ekkor sem.

Amennyiben gyors, és szakszerű duguláselhárításra van szüksége
hívja az alábbi telefonszámot 06 30 735-8804.

Duguláselhárítást már 5.500 Ft-tól vállalunk.